Házirend

1.Be- és kijelentkezés (check in – check out) 

A szállást elfoglalni az érkezés napján 14:00 órától lehet és a távozás napján 10:00 óráig használhatják a vendégek. Az érkezés pontos idejét előre egyeztetni szükséges. A szabad helyek függvényében lehetőség van a távozás napján késői távozásra, 12:00-ig, melynek egyszeri díja: 5.000 Ft/apartman/alkalom. Erre vonatkozó igényüket kérjük a foglalást követően minél előbb szíveskedjenek jelezni. 

2. Szobakulcs  

A vendégek részére érkezéskor átadásra kerül az apartman kulcsa, a főbejárat és a kapu kulcsa. A kulcs elvesztése esetén 10.000 Ft díjat számolunk fel.

3. Kert 

A vendégház kertjében található nyársaló-bográcsozó (nyársvasat és bográcsot tudunk biztosítani), valamint napozóterasz áll a vendégek rendelkezésére. A kerti sütéshez tűzifát külön díjazás ellen tudunk biztosítani. Kérjük, hogy a tűzgyújtáshoz folyékony anyagot (pl. grillbegyújtó folyadék) ne használjanak. Kérjük, hogy a kinti sütéshez, főzéshez használt eszközöket tisztán szíveskedjenek elhelyezni a használatot követően, valamint győződjenek meg róla, hogy a tűz teljesen kialudt, azt ne hagyják felügyelet nélkül.

4. Parkolás 

A vendégház előtti parkolóban apartmanonként 1 autó (összesen 2 személyautó) számára parkolóhely díjmentesen biztosított, igény esetén további 1 jármű részére tudunk parkolót biztosítani. 

5. Finn szauna 

A vendégek rendelkezésére áll külön helyiségben kialakított finn szauna, melyet kizárólag a vendégek használhatnak. A szauna zsetonos automatával indítható. A finn szauna használatának díja: 2.000 Ft/zseton, mely 1 óra működést tesz lehetővé. Használatot megelőzően 1 óra felfűtési idő szükséges, tehát 1 óra finn szauna használathoz 2 db zseton szükséges. A zsetonok és a szauna helyiség kulcsa átadásra kerül a vendég részére. A szaunát egyszerre max. 6 fő tudja használni. A szauna használatához külön törölközőt biztosítunk. Kérjük, hogy ezt csak a szaunázás során használják és hagyják a szaunahelyiségben felakasztva, vagy az ülőke tároló részében helyezzék el. A szaunakályha közelében fokozott óvatossággal legyenek mind saját testi épségük, mind a törölközők tekintetében! A szaunakövekre kizárólag tiszta vizet lehet locsolni, melyben néhány csepp szaunaolaj használható. A szauna használata előtt és közben az alkohol fogyasztásától tartózkodjanak! A szaunatérben nyílt láng használata, gyúlékony és tűzveszélyes anyag használata szigorúan tilos! 

6. Jacuzzi

A jacuzzit kizárólag a szálláshely vendégei használhatják. A jacuzziban egy időben max. 7 fő tartózkodhat. A jacuzziba bármilyen étel fogyasztása szigorúan tilos. A jacuzzit zuhanyozás után lehet használni. A jacuzziba bármilyen törékeny, üvegből, kerámiából, porcelánból készült tárgyat, eszközt tilos bevinni. A jacuzziban dohányozni tilos. A vízbe tilos bármilyen folyadékot önteni. Kérjük, hogy használaton kívül a jacuzzi fedelét mindig zárják vissza.

A jacuzzi az alábbi napszakokban használható:
október-április 10:00 órától 19:00 óráig
május-szeptember 10:00 órától 20:00 óráig
(kivéve a vegyszerezés, vízmintavétel, karbantartás, leeresztés, feltöltés időtartamát)

A jacuzzi használat díja 5.000 Ft/nap a vendégek számától függetlenül.

A jacuzzi vendég által okozott bárminemű meghibásodása, sérülése esetén az okozott kárt teljes egészében köteles a szállásadó részére megtéríteni! Amennyiben a vízcsere a vendég hibájából (pl. a szűrési programok elállítása miatt) válik szükségessé, annak költségét a vendég köteles megtéríteni, mely 10.000 Ft/vízcsere.

7. Szálláshelyen kívül tartózkodás 

Kérjük, hogy amennyiben nem tartózkodnak a szálláshelyen, az ajtókat, valamint a kaput szíveskedjenek bezárni.  

8. 18 év alatti vendégek 

Kiskorú (14 éven aluli gyermek) és fiatalkorú (15-18 év közötti gyermek) csak szülői vagy más, általa megbízott cselekvőképes személy folyamatos felügyelete mellett tartózkodhat a vendégházban. A gyermek kísérői felelősséggel tartoznak a gyermek épségéért és az általa okozott károkért. Vendégházunkat 18 év alatti vendég csak szülői vagy más, az általa megbízott cselekvőképes felnőtt személy kíséretében veheti igénybe. 

9. Kisgyermekek 

Kisgyermekek részére igény és kérés esetén biztosítunk: babaágyat, ágyneműt és huzatot, etetőszéket. 

10. Látogatók 

A vendégház területén csak a VIZA rendszerben regisztrált, fizető vendégek tartózkodhatnak, más személyek nem! A szálláshelyen vendéget fogadni nem lehetséges! 

11. Pihenőidő 

Kérjük, hogy este 22:00 után és reggel 6:00 előtt szíveskedjenek tartózkodni a hangoskodástól, a környéken élők nyugalmáért. 

12. Kártérítés 

A vendégházban tartózkodó vendégek teljes körű anyagi felelősséggel tartoznak az általuk okozott kárért, mind a műszaki berendezések, bútorok, felszerelések tekintetében, mind pedig az épület egészében keletkezett károk esetén. A károkozást a vendég köteles a szállásadó részére jelezni és megtéríteni. 

13. Dohányzás 

Az apartmanokban, zárt térben a dohányzás tilos! Dohányzásra kijelölt helyek: erkély, terasz és a kültéri szabad területek. Amennyiben a tiltás ellenére zárt térben dohányzás történik, úgy az extra takarításra (kárpitok, ágyneműk, szőnyegek, függönyök) és a dohányszag eltüntetésére 20.000 Ft díjat számolunk fel.

14. Tűzvédelem 

Kérjük fokozottan ügyeljenek a tűzvédelemre, a zárt terekben ne használjanak gyúlékony, tűzveszélyes anyagokat és nyílt lángot. A kerti sütőt használat közben ne hagyják felügyelet nélkül, használatot követően győződjenek meg arról, hogy a tűz teljesen kialudt. A vendégház teljes területén, valamint a kertben és a ház előtti parkoló területén tilos bármilyen pirotechnikai eszköz (tűzijáték, petárda stb.) használata. A kandalló használata esetén fokozottan figyeljenek a tűztér működésére, a kandallótest és ajtóüveg hevülésére, éghető, gyúlékony anyag ne legyen a közelében és ne helyezzenek semmit a kandalló tetejére. A kandalló begyújtásához begyújtó folyadék használata szigorúan tilos!

15. Extra takarítás, mosás 

Kérjük, hogy a vendégházat az elvárható módon szíveskedjenek tisztán tartani és rendezetten elhagyni. Extra takarítás díja: 10.000 Ft/apartman, extra mosás díja: 10.000 Ft/alkalom. 

16. Hibabejelentés 

Bármilyen jellegű meghibásodás, vagy probléma esetén kérjük haladéktalanul jelezze azt a szállásadó felé az alábbi elérhetőségek valamelyikén:
telefonon: 06-20-9654-092, 06-30-9858-134
e-mailen: besztercevendeghaz@gmail.com 

17. Vendég tulajdonának védelme 

A vendég saját tulajdonában lévő tárgyakért, berendezésekért, eszközökért és egyéb vagyoni dolgokért a szállásadó felelősséget nem vállal. Kérjük vigyázzanak értékeikre! 

18. Vendégház biztonsága 

A vendégház biztonságáról kamerarendszer gondoskodik, mely a parkolóban és a körbekerített területen működik, szabály- és jogszerűségét GDPR rögzíti. 

19. Kisállat 

A vendégházban kisállatot (kis- vagy közepes testű kutya) felár ellenében tudunk fogadni. A felár 2.500 Ft/kisállat/éj. Apartmanonként max. 1 kisállat megengedett. 

A szállás igénybevételével a vendég a fent leírtakat tudomásul veszi és elfogadja.